Benzout!

Nu har jag vaknat vid femtiden i drygt en vecka. Jag känner mig pigg och utvilad varje morgon. Medicinen har jag trappat ut och jag börjar känna mig levande igen efter sex år i min bubbla av benzo. Jag förstod själv att jag var lågdosberoende när jag inte längre kände effekt av medicinen och kroppen krävde mer och mer. Tillslut var biverkningarna värre än ångesten så jag valde att trappa ut medicinen. Kroppen har tagit stryk av alla biverkningar jag fått. Jag hoppas verkligen att jag blir helt återställd igen.

Benzon har fungerat som ett filter mot omvärlden och nu känner jag allt tydligare och ser klarare än på länge. Det är såhär det känns att leva högkänslig utan benzo. Jag inte bara känner en massa saker hela tiden utan jag förnimmer. Jag får lära mig att hantera min högkänslighet istället för att döva den.

Annonser

14 reaktioner på ”Benzout!

 1. minkreativitetsblog 27 maj, 2018 / 09:16

  Ja hoppas du klarar dig utan medecinen. Att vara högkänslig är jobbigt men det är en bra egenskap också. Det gäller att lära känna sig själv och hitta bra strategier för jobbiga situationer. Jag är också högkänslig.

  Liked by 1 person

 2. Carita Liljendahl 27 maj, 2018 / 09:24

  Jag har tänkt att jag nån gång borde stiga upp 4-5 på sommaren, för att få uppleva riktigt tyst och vacker morgon. Vanligtvis sover jag 8-10 timmar, behöver det och är glad för den förmågan – men att alla morgnar sova till 8.30-9 känns också lite ”bortkastat” 😀

  Liked by 1 person

  • Lea Abresparr 27 maj, 2018 / 09:27

   När jag tog medicinen var jag alltid trött. Kände mig aldrig utvilad och hade konstant svårt att fokusera och koncentrera mig. Jag tror att sömnkvalitén är bättre nu utan medicinen.

   Liked by 1 person

 3. Anna 27 maj, 2018 / 19:01

  När du väl lärt dig att använda högkänsligheten på ett positivt sätt kommer du känna att det är en jättetillgång istället för en belastning. Men det krävs lite övning innan man är där 🙂

  Gilla

   • Anna 29 maj, 2018 / 19:46

    Jag har inget lätt svar på den frågan. Jag har försökt att använda förmågan att känna in omgivningen till något positivt. Dock försöker jag inte längre ”läka” det jag känner skaver hos andra personer. De får vara som de är även om de verkar oharmoniska. Förr kände jag att jag på något vis var tvungen att försöka ta hand om allas känslolägen och göra dem bättre om de inte var bra. Det gick ju helt enkelt inte att rädda hela världen på en gång och göra alla lyckliga på två sekunder.

    Gilla

 4. ivanbjorn 27 maj, 2018 / 21:28

  Jag tror att här gäller det att vara förankrad i sig själv. Med sig själv menar jag det innersta inre där den yttre världen med sin föränderlighet inte har någon inverkan. Jag menar det inre som inte förändras som bara ÄR. Mig tog det faktiskt nästan 50 år av mitt liv att vara förankrad i det innersta inre bort om den föränderliga världen.

  Med andra ord är det en väg, där man genom olika livssituationer kommer till slut till den punkt som fanns där från födsel, men som man genom olika inprogrammeringar från det kollektiva medvetandet, omgivning och föräldrar inte såg.

  Gilla

 5. John 27 maj, 2018 / 21:55

  Benzo typ stesolid är ingen medicin som jag tycker hjälper mot något. Ett tag när jag mådde kasst skrev läkaren ut det. Efter någon vecka utan resultat tog jag 10-15 stycken på en gång, kände inte något så jag slutade tävrt med dem viket resulterade i ett fruktansvärt abstinensbesvär. Skitmediciner skulle jag vilja kalla dem. Läkaren som skrev ut dem är överläkare och 80 år gammal! Han fattar inte att det har gjorts framsteg de senaste femtio år sedan. Bad om en ny läkare och fick den bästa som finns. En kvinnlig läkare och forskare i fyrtioårs åldern. Hon tog sig även tid att rata, ca en timme, mot den gamle där samtalen varade i fem minuter. Medicinerna jag fick gjorde mig till en ”ny” människa redan efter tre veckor.😊 Och inget benzo skit.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s