Mars månad är här!

Jag tror att alla människor som jag stöter på i livet har något att lära mig. Jag tror inte på slumpen. Hen som sårade mig med hårda ord lärde mig att finna styrkan inom mig. Hen som misshandlade mig lärde mig att jag aldrig är eller kommer att bli ett offer. Jag slickar inte mina sår. Jag vårdar mina ärr. Jag filtrerar ibland och distanserar mig av ren självbevarelsedrift.

Den 11/9 fick jag besked att jag har cellförändringar av en svårare sort. Plötsligt blev det viktigt att leva. Att ta vara på livet jag fått. Läkaren bokade in mig på operation och jag avbokade. I samma veva försvann personer som jag trodde stod mig nära. Blev det för jobbigt för DEM? Anledningen får jag nog aldrig svar på. Jag är annorlunda. Jag gör inte alltid det som man ”bör” göra och jag har en envis tro på kroppens självläkande kraft och förmåga. Jag tror att cellförändringar och cancer kan bero på långvariga blockeringar i vår kropp. Om jag nu har cancer så har jag redan bestämt mig för att leva fullt ut tills jag dör utan operationer eller andra behandlingar. Det är inte många i min omgivning som stöttar mig i mitt beslut. De flesta anser att jag borde tänka igenom det en gång till. Jag förstår dem. Många har tagit avstånd. Jag förstår dem också. En del har skrattat åt mig och min starka tro. Jag förstår även den reaktionen. Det tar på psyket att oroa sig och det är klart att jag oroar mig! Jag är förvånad att så många i min omgivning försvann när de fick veta detta. Inte en enda av dem har ringt och frågat hur jag mår – egentligen. Det är nu prövningen är här. Är ensam verkligen stark?

Mitt liv är mitt. Mitt liv är mitt ansvar. Jag vill inte gå emot min övertygelse för att andra ska känna sig bättre till mods. Men det gör ont att mitt beslut har resulterat i att människor tagit avstånd. Samtidigt vet jag att de få som finns kvar verkligen älskar mig precis som jag är oavsett mina val i livet.

Mars månad är här! Jag välkomnar våren mitt i snökaoset och den isande nordanvinden. Livet är här! Livet är nu! ❤

Annonser

31 reaktioner på ”Mars månad är här!

 1. minkreativitetsblog 2 mars, 2018 / 10:12

  Men men men
  Jag förstår inte …
  Vad säger läkarna, kan du överleva utan operation?
  Om det är cancer sprider den väl sig????
  Varför vill du inte ta bort? Det är ju så viktigt att snabbt få bort den innan den sprider sig.
  Hur ska du överleva?
  Jag blir rädd. Hur tänker du?
  Här du någon nära du kan diskutera riskerna med eller någon läkare som vet vad det innebär att låta den sitta kvar.
  Stackars dig. Jag blir så orolig för dig.
  Vill du inte leva eller tror du att cancern försvinner av sig själv.
  ??????????????????
  Kram

  Gilla

  • Leah Abresparr 2 mars, 2018 / 11:02

   Det var cellförändringar, inte cancer. Men klart jag blir orolig…
   Det svåraste är att jag inte har någon att prata om detta med nej. Kvinnokliniken ringde häromdagen för att höra om operation var aktuell eller om de skulle stryka mig ur kön.. Jag ställde frågor. Sa att jag vill ha svar på hur allvarligt det är. Vad säger proverna? På det fick jag inget svar. Nej men stryk mig ur kön till operation då, svarade jag. Det finns kanske inte resurser för att ge information om detta? Jag vet inte. Känner mig som en bil som avbokats från löpande band besiktning eller något…
   Och det jobbigaste i allt är att vännerna försvann.
   Jo jag vill leva – för det mesta! ❤
   Kram

   Gilla

   • Leah Abresparr 2 mars, 2018 / 14:30

    Cellprov. Var in t sjh o de skulle plocka ut provbitar m det gick inte pga att jag börja störtblöda precis då. Men då boka läkarn in mig på operation direkt. Så… Känns som nåt hoppades över. Jag avbokade operationen och krävde nytt cellprov. Det var nervösa veckor innan det svaret kom. Det visade iaf inte säkert några cellförändringar längre! Men ändå skulle jag på operationen. Jag ifrågasatte såklart logiken och avbokade operationen eftersom det inte finns nåra cellförändringar att operera bort. . .
    Hmm…. Pratade m en ÖL om detta o vi kom överens om att vänta o ta ett nytt prov till våren. Nu ringde sjh ändå häromdagen o frågade om jag ville stå kvar i kön för operation! Jag frågade VARFÖR jag ska op o det fick jag inget svar på! Bara att jag stod i kön. Känner mig förvirrad och vet inte vem som kan förklara detta om inte kvinnokliniken kan..

    Gilla

   • minkreativitetsblog 2 mars, 2018 / 19:38

    Du borde stått kvar i kön. Operationen kanske var en skrapning och då kan de ta prov på det. En skrapning görs med lokalbedövning bara. Det kallas ändå operation. Du får inte släppa det här men se till att ha tagit nytt cellprov innan juni.
    Kram på dig. Berätta vidare för mig hur det går för dig.

    Liked by 1 person

   • minkreativitetsblog 2 mars, 2018 / 11:09

    Om det är elakartade cellförändringar då är det cancer som ganska lätt kan gå att skrapa bort under en lätt operation. Det gjordes på min mamma och hon har inte haft cancer sedan dess och är nu 90 år gammal. Du måste ta reda på lite mer fakta be om en telefontid till en gynekolog.
    Kram

    Gilla

   • Leah Abresparr 2 mars, 2018 / 14:31

    Ja… Det är svårt att få kontakt med en gynekolog… Men ska höra med min BM.

    Gilla

   • minkreativitetsblog 2 mars, 2018 / 19:29

    Här ni inte en kvinnoklinik på ditt närmaste sjukhus? Om ni har det ring och berätta om dina cellförändringar så får du en tid.

    Gilla

   • Leah Abresparr 2 mars, 2018 / 21:01

    Haha jo det var ju de som ringde 😂
    Som inte kunde svara på mina frågor.

    Gilla

 2. Minton 2 mars, 2018 / 10:14

  Tack för att jag får dela dina tankar. Du skall inte sakna de som tagit avstånd eftersom dom inte var riktiga vänner.
  Kramar

  Liked by 1 person

 3. Johannez Abresparr 2 mars, 2018 / 14:46

  Operativa ingrepp medför en risk att ärret försuras, cancer är svampliknande och växer i sur miljö, att bota cancer fungerar med lågkolhydratkost, kolloidalt silver samt att ha roligt… när man är stressad och orolig så bildar kroppen själv socker? och stresshormon, och man blir ”sur”.

  Du ska lita till din magkänsla älskling ♡
  Fear is healthy, panic is deadly.

  Liked by 2 people

 4. Jag 3 mars, 2018 / 12:16

  Leah. Det här måste du ta riktigt på allvar. Beställ en telefontid till läkaren så att du får svar på alla dina frågor. Jag har gått igenom detta, fick göra en frysning och gå på kontroller länge efteråt. Det räddar liv. Två av mina nära släktingar har tyvärr dött av sin cancer.

  Gilla

   • Jag 3 mars, 2018 / 13:30

    Ok. Förlåt att jag lade mig i.

    Gilla

   • Leah Abresparr 3 mars, 2018 / 14:22

    Det är ingen fara. Jag förstår reaktionen. Jag har kontakt med bm. Ska ta nytt test i mars månad. Jag har även (i samråd med överläkare) valt att avvakta med operation. Nu hoppas jag på det bästa. ❤

    Gilla

   • Jag 3 mars, 2018 / 14:23

    Då har du läget under kontroll.

    Gilla

   • Leah Abresparr 3 mars, 2018 / 14:27

    Ja. Klart jag är orolig. Försöker tänka positivt och att jag är frisk. Försöker skratta , ha roligt och må så bra som möjligt. ❤

    Gilla

   • Jag 3 mars, 2018 / 15:58

    Det kommer att bli bra. De flesta infektioner läker ut och då behövs ingen åtgärd. Om den inte gör det och cellförändringarna är kvar måste man ta till frysning eller operation. Sen har man fått bort det och kan vara glad att det upptäcktes innan det blev farligt. Men oron finns naturligtvis inom en tills det är färdigt.

    Liked by 1 person

 5. maricapersson 4 mars, 2018 / 11:13

  Så länge det inte är uttalad cancer så gör du nog rätt. ❤️ håll koll och lyssna på kroppen så blir det bra. Klokt att ta ett nytt prov nu under våren. Kram

  Gilla

 6. Maria65a 6 mars, 2018 / 16:04

  Det är alltid svårt att veta hur man ska göra. Jag tror på magkänslan såvida inte magkänslan säger ”ät choklad”. Det jag tror är viktigt är att hitta en läkare som man har förtroende för och som tar sig tid att svara på frågor. Först då kan man ta ställning.
  Hoppas att du finner en person att fråga om allt du behöver fråga om.
  På tal om vänner så vet jag inte var mina är. Tydligen är jag ingen rolig person nu när jag behandlas för cancer…

  Gilla

 7. ivanbjorn 8 mars, 2018 / 14:25

  Reblogga detta på Ivans Blogg och kommenterade:
  Äntligen en människa som inte skyller sitt liv och det som sker i den på ”ödet”, ”omständigheter”, ”slump”, m.m.
  En sådan inställning är en god början till en djup självkännedom.
  Att vara Skaparen och inte offer värmer om hjärtat.

  Tack.

  Gilla

 8. Jan-Olov 8 mars, 2018 / 18:07

  Det bästa sättet att bekämpa en cancertumör är sluta ge den näring: socker (kolhydrater). Det är blodsockret den lever på. Utan socker dör den.
  ”Att socker och stärkelse göder cancer är en gammal kunskap som resulterade i ett nobelpris till Dr. Otto Warburg 1931. Han visade att cancerceller svälter ihjäl utan glukos”.
  Ät sånt som inte höjer blodsockret nämnvärt: kött, fisk, fågel, ägg, mejeriprodukter och grönsaker ovanjord, mindre med potatis, morötter osv.
  http://evalotta.info/socker-och-starkelse-goder-cancer/
  Jan-Olov

  Gilla

 9. ivanbjorn 9 mars, 2018 / 11:34

  Här finns några länkar i ämnet.

  De två första länkarna är vanliga människors berättelser som hamnade i en cellförändrings situation. Just Brandom Bays berättar om den omöjliga situationen hon hamnade i då hon behövde akutopereras p.g.a. cellförändringar som orsakade en utväxt i magen stor som en basketboll. Brandom Bays är en människa som levde alltid ett sunt liv och höll kurser om detta och ändå träffade henne ett sådant problem. Berättelsen om Resan hem beskriver hennes väg till självläkning och därmed undkom hon kirurgiska ingrepp.

  Anita Moorjani har alltid varit den lydiga flicka som skulle passa in i samhälle och de villkor detta ställer i form av traditioner och de krav som ställs just på en kvinna. Detta ledde slutligen till en rejäl sjukdomsbild som ledde henne enda till döden och hon hade möjlighet att bestämma sig om att återvända eller stanna kvar där på den andra sidan. Hon fick genom denna process förståelse för vad livet egentligen handlar om och de krav och föreställningar som läggs på oss är ett fängelse för anden så att den sakta och säkert tinar bort. Genom att VARA OCH KÄNNA SIG FRI, blev hon frisk.

  Ryke Geerd Hamer har genom en egen erfarenhet förstått att obearbetade händelser i livet skapar sjukdomar. Efter att hans son blev skjuten och Rykes oförmåga att acceptera detta har lett honom till cancer. Då förstod han att här måste det finnas något samband mellan människans o-balans och de sjukdomar som människan får.

  Själens naturliga tillstånd är att skapa i nuet. Med samhällsystem som vi byggde upp har vi också byggt murar kring vår själ – ande och vårt naturliga tillstånd. Till detta kommer dessutom en medveten förtryckning av kvinnans naturliga andliga krafter genom männens förtryck kryddade av uppfostran och vad man bör och inte bör göra.

  Allt detta är mycket långt från den fria själen och skapandet i nuet.
  Till allt detta som grädde på tårtan kommer uppfostran i familjen och omgivningens föreställningar.

  Vi som är främst generationsmässig gentemot våra förfäder – vår uppgift är att bearbeta egna skuggor och leva i balans, likaså våra barns uppgift är den samma – att vara de främsta bärare av en andlig – själslig – materiell balans. Alla generationer gjorde så gott de hade kunnat, liksom varje människan gör i varje ögonblick så gott hon kan.

  Att bearbeta sina skuggor och inprogrammeringar är varje människans stora utmaning. Den synliga sjukdomen är ett redskap som påminner oss om möjligheterna att växa i egen självkännedom i egen själ och anden. Dr. Hamer påstår att när sjukdomen inträffar så är man egentligen i läkningsprocessen som inte borde störas med läkemedel.
  Det fina med detta är att man läker olika avvikelser från den FRIA SJÄLEN som förorsakade obalans alla generationer tillbaka så att utvecklingen i större förståelse för det som Livet och Tillvaron egentligen är kan framskrida

  Berättelsen om resan hem

  https://ivansblogg.com/2017/02/24/berattelsen-om-resan-hem/

  Anita Moorjani: Döden gav mig livet

  https://ivansblogg.com/2017/12/26/anita-moorjani-doden-gav-mig-livet/

  Cancerdoktorn Ryke Geerd Hamer största medicinska snillet i vår tid

  https://ivansblogg.com/2017/11/08/cancerdoktorn-ryke-geerd-hamer-storsta-medicinska-snillet-i-var-tid/

  Erik Enby om sjukdomarnas ursprung – Mikrosvampar kan vara en orsak till kroniska sjukdomar och cancer

  https://newsvoice.se/2015/04/13/erik-enby-om-sjukdomarnas-ursprung-mikrosvampar-kan-vara-en-orsak-till-kroniska-sjukdomar-och-cancer/

  Mikrosvamp ger cancer och det är känt sedan länge – ”Know The Cause”

  https://newsvoice.se/2015/04/23/mikrosvamp-ger-cancer-och-det-ar-kant-sedan-lange-know-the-cause/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s